Toyota way Management System (TMS) training – 3 dagen

In deze training leer je echt de essentie van Lean (leiderschap) kennen, zoals het bij de bron Toyota wordt toegepast en leer je op welke wijze het management van Toyota de Lean cultuur binnen de organisatie continu ontwikkelt. De training is gebaseerd op de boeken die Toyota binnen hun eigen organisatie gebruikt om medewerkers op te leiden.

Deze 3 daagse training zal je inzicht geven in de leiderschapsstijl en management tools die Toyota inzet om de organisatie te ontwikkelen.

Startpunt voor het creëren van een verbetercultuur is Shokuba Kasseika: je focust je op een cultuur waarin medewerkers leren kritisch na te denken en problemen zelfstandig kunnen oplossen. Gebaseerd op ‘respect for people ’zorgt de combinatie van visueel management, policy deployment (Hoshin Tenkai  en Hoshin Kanri) en de juiste interactie tussen management en werkvloer voor meer energie. Ipv micromanagement, planning en controle, wordt de werkvloer zelfsturend en hierdoor worden teams en daarmee organisaties op top niveau gebracht.

Na het volgen van de training kun je het officiële in Japan uitgegeven TMS level 4 certificaat behalen. Je legt hiervoor een schriftelijk examen af over het boek Lean Management Systeem.

Onze 3 daagse training wordt 2 keer per jaar gegeven.

Voorjaar 2021 (VOL):

  • 11 februari
  • 11 maart
  • 11 april

Najaar 2021

  • dag 1
  • dag 2
  • dag 3

De kosten zijn 2195 euro excl BTW en excl examen.

Algemene voorwaarden *
Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt 2 weken voor aanvang van de training verdere details over de training. Bij vragen neem dan contact met ons op!
Oeps er is iets mis gegaan. Verstuur je aanmelding nogmaals.

Toyota Production System (TPS) training – 1 dag

In deze training leer je, aanvullend op je Green Belt, de fijne kneepjes van Kaizen in productie en logistiek. De training is gebaseerd op de boeken die Toyota binnen hun eigen organisatie gebruikt om medewerkers op te leiden.

Deze 1 daagse training zal je inzicht geven in de verschillende soorten Kaizen die bij Toyota gebruikt worden en hoe je deze kunt toepassen in je eigen omgeving.

Na het volgen van de training kun je het officiële in Japan uitgegeven TPS level 4 certificaat behalen. Je legt hiervoor een schriftelijk examen af over het boek Lean Productie Systeem.

Onze 3 daagse training wordt 2 keer per jaar gegeven.

Voorjaar 2021 (VOL):

Najaar 2021

De kosten zijn 650 euro excl BTW en excl examen.

Algemene voorwaarden *
Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt 2 weken voor aanvang van de training verdere details over de training. Bij vragen neem dan contact met ons op!
Oeps er is iets mis gegaan. Verstuur je aanmelding nogmaals.

Onze publicaties

Lean Management System
Lean Management SystemOfficiële vertaling Japanse TMS boek
In Lean Management Systeem worden de filosofie en methodiek van de managementstijl (Shokuba Kasseika) van Toyota, het zogenoemde TMS, uitvoerig beschreven.

Centraal staat de managementstijl die gericht is op het ontwikkelen van een lerende organisatie, op teamontwikkeling en op persoonlijke groei van medewerkers. Deze managementstijl stelt organisaties in staat een competitieve voorsprong te ontwikkelen via het toepassen van het verbetersysteem (Lean).

Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan de volgende thema’s:
– de procescyclus van TMS
– visualisatie van beleid en management
– werkplekcreatie en leiderschap
– het ontwikkelen van waardecreatie
– het ontwikkelen van een Kaizen-mindset
– het ontwikkelen van kwaliteit
– winstcreatie en productiviteitsverbetering

Auteurs: Toshio Horikiri, Tim Wolput, Mariël Koopmans & Jan Wijnand Hoek

Bestellen? Klik hier!

Lean Productie Systeem
Lean Productie SysteemOfficiële vertaling Japanse TPS boek
Het boek Lean Production System is een originele vertaling van het officiële opleidingsboek gebruikt door de Toyota Engineering Corporation Japan, over wat in Nederland vooral bekend is als Lean.

Het boek gaat in op het inrichten van Quality Circles. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het optimaal inrichten van de werkplek d.m.v. 5S-technieken en het inrichten van Kanbanborden. Verder komen inrichtingsprincipes voor productielijnen, reduceren van verspillingen en het toepassen van standaarden aan bod.

Beschreven wordt op welke wijze de logistiek moet worden ingericht om de productieprocessen te ondersteunen. Verschillende logistieke principes en bijbehorende kanbansystemen worden uitgelegd. Het continue verbeteren en borgen van kwaliteit neemt een belangrijke plaats in bij het Toyota Productie Systeem. In dit boek gaan we in op de wijze van kwaliteitsborging in processen “Quality into process” genoemd.

Auteurs: Toshio Horikiri, Tim Wolput, Mariël Koopmans & Jan Wijnand Hoek

Bestellen? Klik hier!

Kennismaken met Lean
Kennismaken met LeanGebaseerd op de Japanse Lean filosofie
Het boek geeft samenhang en betekenis aan de Lean-principes, de Lean-technieken en de Lean-cultuur. Het boek biedt tevens concrete handvatten en uitleg om Lean-verbeterprojecten (Kaizens) zelfstandig in de praktijk uit te voeren. Dit boek is daarom bij uitstek geschikt voor opleidingen en trainingen, waar kennis over het in de praktijk toepassen van Lean gewenst is. Daarnaast is het een handig naslagwerk voor diegenen die al langer met Lean in de praktijk ervaring hebben opgedaan.

In de 3e druk is een hoofdstuk toegevoegd over het Toyota Way Management System, de bron van Lean en Scrum. Er is een uitleg opgenomen over het Toyota Management Systeem (TMS) en het Toyota Productie Systeem (TPS). Verder is deze druk nog meer in lijn gebracht met de filosofie van Lean zoals bij de bron (Toyota) wordt toegepast. Hiermee is het boek uniek, mede omdat het gebaseerd is op de originele Japanse boeken van het TPS & TMS Certificate Institution in Japan.

Auteurs: Jan Wijnand Hoek, Mariël Koopmans& Marc Nieuwland

Bestellen? Klik hier!