Wat wij belangrijk vinden

Werkplezier

Yarigai

Voldoening

Hatarakigai

Ontwikkelen van mensen

Hitozukuri

Onze coaches en trainers

Jan Wijnand Hoek
Jan Wijnand HoekOfficial authorised lecturer
Jan Wijnand Hoek is erkend partner van het Toyota Management Institute in Japan. Hij streeft ernaar dat op de werkvloer vakmanschap weer op de eerste plaats komt te staan, bureaucratie weer plaats maakt voor passie en werkplezier (Yarigai), zodat teams succesvoller kunnen zijn en in samenwerking doelen nastreven. Voor leiders en management ontstaat hierdoor weer ruimte de organisatie te ontwikkelen, in plaats van brandjes te blussen.
Mariël Koopmans
Mariël KoopmansOfficial authorised lecturer
Mariël Koopmans streeft ernaar de kracht van de Lean filosofie te borgen in organisaties. Of het nu een ziekenhuis, bouwonderneming of onderwijsinstelling betreft, zij gelooft dat de transformatie naar een lerende organisatie de sleutel is naar succes op de werkplek. Als erkend partner van het Toyota Management Institute in Japan en zelfstandig ondernemer helpt zij organisaties bij de Lean-transitie met behulp van training en coaching.
Mirjam Altena
Mirjam AltenaOfficial authorised lecturer i.o
Mirjam Altena heeft haar Mastertitel in Cultuur, Organisatie en Management en heeft als organisatiedeskundige zowel ervaring in de publieke sector als het bedrijfsleven. Mirjam kijkt als Cultureel Antropoloog op een manier die zich het beste laat omschrijven als: “zo kan het ook”. Ze maakt gebruik van haar goed gevulde rugzak met ervaring op het gebied van verandermanagement, leiderschap en coachen van teams.
Wim Nieuwenhuizen
Wim NieuwenhuizenOfficial authorised lecturer i.o.
Wim heeft zijn jarenlange actieve carrière als CFO/COO in diverse internationale bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector beëindigd om zich volledig toe te leggen op zijn passie: het geven van Lean trainingen en het ondersteunen van organisaties bij hun Lean journey.
Vanuit zijn brede ervaring is hij in staat om medewerkers opnieuw naar de eigen omgeving te laten kijken en zich daarover te verbazen: hij noemt dat “Leren zien”. Niet het proces maar de mens zet hij centraal. Samen met hen de problemen ontdekken en hen helpen bij het leren hoe ze deze zelf kunnen oplossen.
Tim Wolput
Tim WolputDirector TMI Japan
Tim Wolput is Director bij het Toyota Management Institute in Nagoya. Hij was wereldkampioen
Aikido in 2005. Hij woont sinds 1999 in Japan. Tijdens een bezoek aan Toyota in 2011 zag Tim dat er een mooie overeenkomst is tussen topsport en werken op de Toyota-manier. Tegenwoordig is hij verbonden aan het Toyota Management Institute en als offical authorized lecturer organiseert hij TMS en TPS opleidingen op globaal niveau. Hij is tevens co-auteur van de officiële Nederlandse vertaling van de voor het examen voorgeschreven TMS en TPS studieboeken.
Toshio Horikiri
Toshio HorikiriCEO TMI Japan
Toshio Horikiri werkte van 1966 tot 1987 bij Toyota Motor Corporation waar
hij verantwoordelijk was voor het ontwerpen van productielijnen, materiaalplanning en verbetering van processen. Hij is de oprichter en CEO van Toyota Management Institute, Toyota Engineering Corporation en voorzitter van het TMS&TPS Certificate Institution. Hij ontwikkelde Total-Toyota Production System en Toyota Way Management System om bedrijven te helpen om in een korte tijd een sterke verbetercultuur te creëren.
Hij is auteur van de Japanse publicaties van TMS en TPS studieboeken.

Onze publicaties

Lean Management System
Lean Management SystemOfficiële vertaling Japanse TMS boek

Auteurs: Toshio Horikiri, Tim Wolput, Mariël Koopmans & Jan Wijnand Hoek

Bestellen? Klik hier!

Lean Productie Systeem
Lean Productie SysteemOfficiële vertaling Japanse TPS boek

Auteurs: Toshio Horikiri, Tim Wolput, Mariël Koopmans & Jan Wijnand Hoek

Bestellen? Klik hier!

Kennismaken met Lean
Kennismaken met LeanGebaseerd op de Japanse Lean filosofie

Auteurs: Jan Wijnand Hoek, Mariël Koopmans & Marc Nieuwland

Bestellen? Klik hier!

Hoe wij blijven leren